torstai 8. joulukuuta 2011

HOME WANTED!

Tilanne on se, että etsimme kotia. Tämä ei olekaan niin yksinkertaista, etenkään kun vaatimuksia on paljon! :)

Aiemmin meillä on ykkösvaihtoehtona ollut Pohjois-Helsingissä sijaitseva talo, joka monelta osalta soveltuisi tarpeisiimme erittäin hyvin, mutta vaatisi melkopaljon remonttia. Ja se tietenkin mietityttää! Riittääkö aika, riittääkö raha, paukkuuko budjetti. Lisäksi pankki ei juurikaan lainarahaa myönnä ilman vakuuksia (ja kun niitä ei ole). Edelleenkin tämä projekti on käynnissä, ja suunnitelmat sen osalta jatkuvat. Tällä viikolla talolle tehdään vielä isompi kuntokartoitus, joten sen tulokset vaikuttavat asiaan.

Sen oman täydellisen lähes täydellisen kodin löytäminen on todella vaikeaa! Olemme mm. löytäneet aivan ihanan talon, sopivan kokoisen- ja hintaisen, mutta sijainti meille todella huono. Toisaalta taas montakin kohdetta on tullut vastaan, jotka olisivat hyvällä paikalla, sopivan kokoisia- ehkä jopa hintaisia, mutta pohjapiirrustus huono.

Tässä suunnitelmien ohessa olemme toki pitäneet silmämme auki ja katselleet myös muita myynnissä olevia kohteita. Eilen luulin löytäneeni sen täydellisen kodin! Lähes sata neliötä, pohjapiirros tarpeisiimme sopiva, kauniisti remontoitu, hyvä sijainti. TÄÄ ME OSTETAAN! Mutta. Eilen vielä tarkkaan kohdetta tutkiessani huomasin, että tässä rivitaloasunnossa on pohjoispiha... Pohjoispiha!! Olen todellinen pihafani, keväästä syksyyn puuhaan pihalla ja kuten aiemmista postauksista on käynyt ilmi kasvatan siellä myös pienimuotoisesti syötäviä kasveja ja marjoja. Pohjoispiha on niin pimeä eikä siellä tahdo kasvaa ja kukoistaa mikään. Ja tiedän, että kesällä sitten harmittaa kun olisi mukava viettää aikaa omalla pihalla vaan sinnepä ei aurinko paista..

Toisaalta taas tuntuu että turhaanko tässä nirsoillaan, kaikki muut palaset kohdallaan.

Mitä pihakokemuksia teillä on?? omistatteko pohjoispihan ja onko siitä mitään iloa?
Kuinka helppo teidän oli löytää unelmienne koti, ja jouduitteko tekemään kompromisseja asian suhteen?



this is what I want!



Täytyy pistää mietintään, että mistä voisi joustaa, mistä ei halua tinkiä..



Suunnitelmat jatkuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti