maanantai 5. joulukuuta 2011

Mitä säästää mitä jättää..

Tässä pienellä budjetilla toimittaessa sitä yrittää suunnitella remontin niin, ettei tulisi turhia kuluja. Joten on hyvä miettiä huolellisesti mistä asioista voi ja kannattaa säästää, ja mistä ehdottomasti ei. Tässä myös yksi syy, miksi haluan käyttää sisustussuunnittelijaa apuna.

Rahaa eniten nielee varmastikin keittiö, wc ja lattiat (nyt en edes aloita pienenpuolen remonttista puhumista, se syö rahaa niiiiin paljon..).

Keittiön osalta jonkin verran pystyy hyödyntämään vanhoja kaapistoja, jotka sinänsä ovat ihan siistit, mutta kokonaisuus on tylsä ja mielestäni jopa ruma.. Itse asiassa kuvia katsellessani luulin kokoajan kyseessä olevan kodinhoitohuone...

Vierailin viikonloppuna kodissa, jossa oli juuri valmistunut keittiöremontti. Hekin jossain määrin olivat käyttäneet vanhoja kaapistoja remontissaan. Kaapit olivat kauniit, yksinkertaisen valkoiset alumiinisilla vetimillä. Mutta. Kyseessä oli avokeittiö, ja koko muu sisustus oli lämmintä ja ruskeansävyjä, mielestäni tämä kylmänsävyinen keittiö ei lainkaan istunut kokonaisuuteen. Tässä näkyy miten tärkeää remontteja suunnitellessa on ottaa huomioon kokonaisuus. Toisekseen, jos lähdetään remppaamaan keittiötä, en voi ymmärtää että sinne jätetään joitain rumia vanhoja asioita aiemmasta keittiöstä, kuten ruma vanha liesituuletin tai vanha liesi, joka ei lainkaan sovi uuteen moderniin keittiöön. Etenkin usein keittiön kaapit on vaikkapa ruskeat, sitten siitä valkoinen liesituuletin hyppää silmille. Nämä molemmat asiat voivat jopa pilata muuten kauniin ja tyylikkään lopputuloksen, vai mitä mieltä olette:


Uudenkin keittiön voi "pilata" tai ainakin keittiön taso laskee todella, kun ei viimeistellä..

 Tässä aika perinteinen uusiin asuntoihin laitettava keittiö, jossa haluttu oikoa juuri liesituulettimessa ja liedessä.
Ja täytyy kyllä sanoa, että näyttää juuri siltä. Halvalta mutta muka hienolta keittöltä. Jos itse laittaisin keittiön, käyttäisin sen muutaman satasen enemmän, että saisi intergroidun lieden ja tyylikkään liesituulettimen.



Mielestäni nämä eivät vain toimi. Toki makuasioista, mutta itse katselen tätä oman makuni kautta ;)
 Toki, jos asunnossa olisi tuliterä keittiö, kuten yläkuvassa, en sitä lähtisi missään nimessä lieden takia remppaamaan/uusimaan. Mutta lähinnä tämä postaus siltä kannalta, että kun siihen remppaan lähtee, niin silloin en jättäisi näitä rumentamaan muuten kaunista keittiötä..


Aikaisemmasta keittiöpostauksesta mieleeni ja sydämeeni on jäänyt tämä aivan ihana vähän industrial-tyylinen keittiö, jos saan kokonaisuuteen tämän sovitettua, jotain tämän tyylistä lähden keittiössä toteuttamaan.

Toki keittömme on pienempi kuin tämä, joten saareke jää haaveeksi, mutta samaa tyyliä voi toteuttaa monella tavalla. Värimaailma. Tiilien ladonta rosteristen tavaroiden ja kalusteiden kanssa..



Netistä vähän galluppia tehtyäni hintahaarukka näyttäisi olevan tuo 2000-5000 Eur, tämä nyt pienehkölle keittiölle. Ja hintaan vaikuttaa tietenkin se, kuinka paljon jo olemassa olevia kalusteita pystyy käyttämään sekä oman työn määrä.

Mihin hintaluokkaan omat keittiöremonttinne on sijoittuneet?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti