lauantai 3. joulukuuta 2011

In the garden

Tiedän, että tämä postaus on niiiiiin aikaansa edellä, sekä vuodenajallisesti, että koko projektin tilanteeseen nähden. Mutta keskellä tätä harmautta ja sadetta on pakko päästä hetkeksi kauniiden pihakuvien pariin!

Olen todellinen pihaihminen, tämänhetkisessä asunnossamme on pieni huoneistopiha. Pihaa laittelen heti keväästä kun se on mahdollista. Valitettavasti kuitenkaan en ole mikään viherpeukalo.. joten aika usein lopputulos ei ollut ihan mitä kuvassa!

Omistan yhden puutarhakirjan, Lena Israelssonin "citypuutarhat", todella hyvä kirja, joka sisältää just oman makuisia vähän "rouheella" tyylillä tehtyjä pihoja ja puutarhoja.




Mutta tässä muutamia aivan ihania pihoja!!






Itse en ole lainkaan ns. kaupunkityylisesti suunnitellun, viivoittimella vedetyn pihan ystävä, jossa on lähinnä vain nurmikko (jossa tietenin jokainen korsi sojottaa oikeaan suuntaan), ja yksi pieni tuija keskellä. Oman makuni mukaista on, että piha saa vähän rehottaa, tosin hallitusti.







Pidän ehdottomasti hyötypuutarhoista. Vaikka nykyinen pihani on tosi pieni, kasvatan siellä joka kesä herneitä, salaattia, pinaattia, ruohosipulia, kirsikkatomaatteja. Ne ovat kauniita ja se on niin hienoa tuoda sisälle kupillinen omia tomaatteja ;) Ja salaatit, yrtit ja muut hyötykasvit ovat kauniita, kuvat puhukoon puolestaan. Samoin olen marjapensaiden ystävä. Tällä hetkellä meillä on mustaviinimarjoja sekä pari tyrniä. Superfoodia omalta takapihalta!




Kuka on sanonut ettei parvekkeettomat kerrostaloasukkaat saisi nauttia kukkaloistosta??





Ruukkupuutarhat ovat aivan ihania! Rakastan ajatusta, että vaikka betonilaatoille voi loihtia kauniin kukkaloistan. Näistä ruukkupuutarhoista tuo ylin on aivan mielettömän kaunis. Joskus ruma on kaunista, vanhat- hieman ruostuneet purkit vanhaa kivistä muuria vasten, kuinka kaunista!


Kesää muistellessa ja seuraavaa odotellessa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti