tiistai 29. marraskuuta 2011

Projektina Koti

Tänään olemme taas miettineet täällä päämme puhki tätä projektiamme "koti".

Kohde, jota olemme vakavasti harkinneet on siis 90-luvulla rakennettu pienehkö omakotitalo, jonka kyljessä on kiinni tontin alkuperäinen n.40neliön talo, joka rakennettu v. 47-50.

Tämä pieni/vanha puoli on kärsinyt kosteusvaurioita ja siellä on voimakas homeen haju. Omistaja on tätä puolta yrittänyt korjailla, mutta todella huonoin tuloksin (ja itse asiassa tämä tee se itse- meininki vähän epäilyttää koko kiinteistön suhteen, että jos hän on jotain fixaillut siellä uudellakin puolella....). Joten sen suhteen vaihtoehdot olisi purkaminen lähes kokonaan ja uutta materiaalia pintaan, toinen vaihtoehto on purkaa kokonaan, ilman lähes-sanaa.. ja rakentaa uudelleen. Nyt tai myöhemmin.

Ajatuksen tasolla tuntuisi, että no mikäs siinä, kunnostetaan pieni puoli kunnolla-nostaahan se huomattavasti koko kiinteistön arvoa ja tulevaisuudessa siinä voi tehdä mukavatkin voitot! Mutta käytännön tasolla mietityttää. Paljonko maksaa. Paljonko budjetti pettää, yliarvioidaanko voimavarat projektin suhteen, vaikkakin suurimman osan työstä tekisivät ammattilaiset. Onnistuuko projekti ja saako asunnosta remontoimalla asuinkelpoisen..Jos rakennus puretaan riittääkö rahat uuden rakentamiseen nyt tai myöhemmin. Rakennusoikeus olisi kuitenkin hyvä hyödyntää, ja lisätilaa tulevaisuudessa tarvitaan kuitenkin. Kannattaisiko tämä kohde jo unohtaa..
Paljon mietittävää! unettomia öitä luvassa...

Uusi puoli vastaisi tarpeitamme erittäin hyvin, sekä kooltaan että malliltaan, ei kovin iso- joten meillä olisi tähän varaa, mutta malliltaan hyvin toteutettu meidän tarpeisiin. Muutamia pikkuvikoja, ei suurempia. Sen takia emme vielä ole luovuttaneet projektin suhteen.



Hyviä neuvoja kaivataan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti