sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Käymässä talolla!

Tänään vierailimme talolla pienen tukitiimin kanssa!

Paljon  mukavampi käynti oli tämä verrattuna edelliseen, jossa katsojia oli paljon, emmekä pystyneet samalla tavalla katsomaan kaikkia nurkkia kuin nyt. Nyt tutkittiin jokainen kolo, kaappi ja luukku.

Uusi puoli on sinänsä hyvässä kunnossa, muutamassa kohdassa eräs tukitiimimme jäsen totesi että "käsityönä tehtyä", mikä tarkoittaa siis sitä, että tehty vähän sinne päin;)
Näin esimerkiksi katon ja ikkunoiden listojen suhteen, vähän vinossa.. Mutta tuo asia on vain pikkuvika ja pieni kauneusvirhe (jota en itse ollut edes huomannut aiemmin). Toinen "käsityönä tehty" kohta löytyi kylpyhuoneesta, tämä onkin sitten jo vähän hankalampi juttu. Kylpyhuone on rempattu n. vuosi sitten. Remontin on tehnyt ammattiliike, mutta sähkötyöt on sitten käynyt tekemässä joku tee se itse-mies. En ymmärrä mikä järki on teettää kallis kylpyhuoneremontti ammattilaisella ja pilata se sitten itse huonoilla sähkötöillä. Sähkömiehelle siis olisi hommia heti alkuun!

Pieni puoli onkin sitten isompi ongelma! Heti sisäänastuessa haisee home. Joten sen suhteen olisi iso remontti tulossa. Ja tästä päästään toiseen ongelmaan. Koska takauksia ei ole, ei pankki oikein myönnä remonttilainaa.. Joten vaikka pienen puolen saisikin kunnostettua  X summalla, saisi siitä remonttilainaa tms. lyhennettyä vuokratuloilla melko mukavasti, niin koska pankki ei tähän ilman takaajia lainaa myönnä saattaa jäädä koko projekti toteutumatta. Nyt en sitten tiedä miten sen suhteen kannattaisi toimia.

Onko teillä kellään kokemusta hometalon remontista, ja siitä mitä se vaatii?


Tässä pienen puolen pohjapiirros.. Neliöitä vajaa 40 sekä tietenkin keittiö ja wc. Lisäksi puuverhoilu uusittaisiin tässä yhteydessä joten hommaa ja rahanmenoa piisaa.. Mutta toisaalta, kyllähän kiinteistön arvo nousisi huimasti.


Pikkupuolen remontista puheenollen, tässä tyyliä, jolla haluaisin remontin toteuttaa. Nyt en tarkoita näitä huonekaluja, vaan ainoastaan pintoja. Kuitenkin kun kyseessä "mummonmökkimäinen" pikkutalo, sopisi sinne mielestäni ihanasti tämä hieman viimeistelemätön tyyli. Katsokaa tuota kattoa, kattoparruja ja lattiaa.. Nice!
Kuva lainattu IKEAn nettisivuilta.

Sitten vielä vähän sivuraiteille, tiedättekö mitä sain viikonloppuna!? 


Ihanan vanhan puisen arkkupöydän olohuoneeseen.

Suunnitelmat jatkuu!




3 kommenttia:

  1. Ihana tyyli tossa ikean kuvassa, sopii varmasti vanhahkoon taloon. Arkku on tosi makea!

    VastaaPoista
  2. Hometalon remontista sen verran, että jos siellä oikeasti on hometta, niin silloinhan kaikki täytyy uusia, siis ihan kaikki (paitsi nyt ehkä hirsirunko tms.). Jos itse teette kaiken, eihän se välttämättä kalliiksi tule mutta työtä tietysti riittää.

    Ja jos meinaatte sen vuokralle laittaa, niin kannattaa silti valmistautua aina vuokralaista etsiessänne mainitsemaan aikaisemmasta homeongelmasta. Itselläni on lähipiirissä ihmisiä, joille tulee heti hengitysongelmia, jos tiloissa on ollut minkäänasteista kosteusongelmaa vaikka minkälaiset remontit olisi tehty. Jos asiasta ei mainitse ja vuokralaiselle tulee oireita, niin sitten olette pulassa.

    Täytyy vain sanoa, että jos ongelma on niin pitkällä, että sen kuka tahansa haistaa, niin olette kyllä aikamoiseen soppaan lusikkanne työntäneet. Mutta toivottavasti kaikki menee hyvin.

    VastaaPoista
  3. Anonyymille kiitos hyvästä kommentista! Juuri tällaisia rehellisiä kommentteja kaivataan!

    Ajatuksena on tosiaan, että lähes perustuksia myöten pieni puoli puretaan ja laitetaan uusiksi. Paljon riippuu nyt siitä kun sen puolen kartoitukset saadaan oikeasti valmiiksi, tähän mennessä siellä tehty vaan pintapuolista tarkastusta, nyt lähipäivinä se avataan kunnolla. Jos koko mökki on homeessa, todennäköisesti puretaan ja rakennetaan uusi (nyt tai myöhemmin).

    Tällä hetkellä tilanne on se, että olemme ainoat kohteesta kiinnostuneet, mutta edes varsinaista tarjousta emme ole vielä tehneet, odotamme vielä rauhassa varsinaisia tuloksia. Joten monen mielestä varmasti aikaansa edellä tämä remonttisuunnittelu, mutta niinhän sitä sanotaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty vai miten se meneekään ;D

    VastaaPoista