lauantai 26. marraskuuta 2011

Lisää löylyä!

Eräs iso miinus talosta löytyy, tai puuttuu.. miten sen nyt ilmaisee. Siellä ei ole saunaa! Moni varmasti ajattelee, että talo, joka ei täysin täytä toiveita kannattaa unohtaa kokonaan.

Mutta talossa on niin moni muu asia kohdillaan, että haluaisin ainakin suunnitella ja kartoittaa mahdollisuuksia paikata näitä puutteita.
Ja tällä "varallisuudella" on mahdotonta löytää taloa, jossa olisi KAIKKI palaset kohdallaan, esimerkiksi kunnon suhteen. Pakko vaan tehdä itse raakaa työtä remontin eteen.

Mutta puuttuvaan saunaan, sopivaa tilaakaan sen rakentamiseeen sisätiloihin ei löydy, vaatehuonettakaan en siihen haluaisi uhrata, vaikka sijaitseekin kylpyhuoneen vieressä ja siltä osin olisi erittäin hyvällä paikalla.

Olen pyöritellyt mielessäni ajatusta pihasaunasta! Jotenkin miljöö ja talokin on jollain tavavalla vähän mökkityyppistä, joten mikä sopisikaan siihen paremmin kuin pieni puulämmitteinen pihasauna!
Rakennusoikeuttakin on muutama neliö jäljellä niin senkin puolesta ok. Mitään vesijohtoviritelmiä ei tällainen pihasauna kaipaa, mutta tottakai jotain viemäröintiä tarvitaan. Ajatuksena on, että saunassa olisi lähinnä saavi+kuuppa tyyppinen peseytymismahdollisuus, ja kunnolla suihkuun tullaan sisälle.

Tontilta löytyisi juuri sopiva paikkakin tälle! Keittiöstä on kulku "takapihalle", joka on itään päin, joten siellä tuskin tulee kovasti aikaa vietettyä, toisin kuin länteen oleva etuterassi, joten pimeälle takapihalle voisi laittaa saunan. Olisi sopivan suojainenkin, ja kätevästi keittiön ovesta sisään.

Mutta millainen sauna!?

Mutterisauna?
Ihan kivan näköinen ulkoa, värin saa toki valita..



Sisällä yllättävän hyvät tilat, ja tietenkin puukiukaalla! :


Tässä vaihtoehdossa miinusta on se, ettei saunassa ole pukutilaa, eikä oven ulkopuolella mitää varsinaista vilvoittelutilaakaan.. tosin kätevä ihminenhän äkkiä rakentaisi pienen kuistin siihen..

Yksi aika hauska ratkaisu on tynnyrisauna, ei kuitenkaan ehkä omaan makuuni sopiva, mutta esittelymielessä laitan tähän:


Tosin näin toteutettuna aika kaunis ja ympäristöön sulautuvaa!


Porukkaa tynnyrisaunaan mahtuu vaikka kuinka! mutta aika matalla istutaan?


Jollain tavalla olisi ihana ajatus, että saunassa olisi pukutila, jossa voisi jopa yöpyä jos vieraita tulee enemmän.
Harmi vaan, että monet pihasaunat ovat malliltaan todella mökkimäisiä!

Tässä voisi olla ideaa, erivärisenä: 


Tämäkin on yksinkertaisen sievä, jälleen erivärisenä.

Mikä oli teidän suosikkinne?

Jollain tavalla tuo mutterisauna on aika kiva, tosin siinä sitten ei ole sitä yöpymismahdollisuutta.. 
Yksi mitä ei nyt esitelty, on kotasauna, myös aika kiva.


Kuvat lainattu pihasauna.fi










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti